sophiasdays.blogspot.com

dit dit dit dit.

inte hit.

Jag ger upp

Jag ger upp med blogg.se för att jag blev kär i blogspot.com och började skriva där istället -> sophiasdays.blogspot.com -> började dessutom skriva på engelska eftersom det kändes mera naturligt så och ÄR mycket lättare för mig nu.

Höhöh ja vet vad cecci tänker "hon bytte sida bara för att hennes layout blev skit och hon orkar inte göra något åt det?!?" hihihi precis :D men jooo, jag är ingen datanörd och vill ha en enkel och fin layout utan att behöve lyfta ett finger och de har dom på blogspot. :):)

C u there!<3

Sexy summer party

Sexy summer party today.





Toppen (egentligen en kjol) hade jag i skolan men tänkte att den skulle vara ganska bra till dagens "sexy summer" party. Dock kan jag inte gå i shorts för att natten är alltid kall :S dock är mitt andra alternativ kjol så dunno :D

Btw ser ut som en tandlös pultsari nä ja smailar.

Tankar

Krätskivan höll på till 3 på natten, fan med dig mamma.
Jag kommer att somna på Helsinki Club idag, vi får hoppas på att jag kan dansa i sömnen.


Konstensnatt är det ju också, har mycket goda minnen av det då jag var på lågstadie, brukade gå med pappa och mamma till olika gallerier och lyssna på gatu musik.

Nuförtiden är det bara att supa sig ihjäl för att det är "konstensnatt". Huhahah så blir det idag fast pga rufis fest bara.

Från en sak till en annan, började tänka på en viss person, eller i allmänhet, hur den personen fungerar. Det är som en funktion eftersom hon upprepat samma sak nu 3 gånger (eller mer) och då talar vi om stora grejjor. Elaka grejjor. Inte nice grejjor.
Inte hör det ju till mig men bara en konstig ovana hon har. Undrar just när nästa person råkar ut för det...

Jag talar inte skit eller skvallrar men men.... tänker bara på hur vi människor talar skit om nån och är ändå mycket goda vänner med den personen. Har svårt att förstå det.

Snart ska cecci till oss och jag SKA FÅ HENNE ATT SUPA. (ja e hemskaste personen på jorden, parallel till Hitler) och detta är min mission, CECCI SKALL SUPA IDAG!!!!!!!


Ny layout coming soon

En ny layout kommer snart! (Imorgon) eftersom jag inte just nu kommer ihåg varifrån jag fick background pictures ifrån.

Gaaaaah, för mycket energi, snart ska jag jogga med Verkku.

Ironiskt ironiskt hahah

Okej wtf! eftersom min stilmall ser helt för fittig ut (som jag just skrev) så ahahahha hittade jag en kommentar från igår "vinn en ny stilmall på min sida!!" nån annan tycks också avsky min layout.

Weird.
Måste fixa denna otroliga katastrof.

WTF

Okej något har hänt till min layout. Fy fan. Va ha ja gjort???

:DDDD

Oooh mään

Fick kritik av min EE av Jim, nå exakt det sa han som jag visste att var fel! Varför gjorde jag då inget åt det? För jag är en dum person som ändå måste få höra det av en annan person för att orka göra en massa jobb på nytt.

"You should get more critical evaluation into the essay"
"You should firmly argue your central thesis before your conclusion"
"Work on your referencing"

Noo problem though, ja ska göra den klar tills måndag (eller förbättra den)
Det är otroligt svårt att skriva en Extended Essay eftersom man egentligen följer en väl upplagd plan, om något fattas så blir det mindre poäng.

Fo idag till annmarie och äta ris med räksås, sen GJORDE VI VÅRA MATTALÄXOR. wtf?!?!

Nu har mamma firmans rapujuhlat hos oss, sjöng just helan går. Kill me please.

miaauuuu



miau is enough I think

Love and marriage

Jaaa, min keybord funkar inte så ja håller på att klicka denna text med en onscreen keybord. How sad is that? :D
De tar ganska länge så detta inlägg är ytterst kort.
Min pappa ska gifta sig... nå, whatever makes him happy. Plus att ja kmr snart att dela mitt rum i stan hos pappa med Ellen. I don´t think so... besöken kmr att minska sig till oexisterande. Snart e ja ändå borta från Finland så no problem, hans fru får pina sina egna barn istället.

jaaa...

1/10000 av min garderob

Denna gröna byxdressen hade Fille på på Verkkus "fulfest".
På honom var den dock ytterst tajt och äcklig ;)






Igår fick mammas "granny shorts" användning  ;)
Varför är det så himla tråkigt här hemma för tillfället??

Hatt

Jag vill att en hatt skulle passa mig men det är inte alls "jag". Måste väll skaffa mig en mössa då......



Borde ta bild och visa alla hur jävla fånig jag pårikit ser ut ;)

den bästa finska iskelmän

OOOOJ va ja älskar att sjunga ti den här sången, så jäkla bra!!



Boy meets girl and goes to the store

Jag sku åka till butiken men det började ösregna. Jag har suttit här inne hela kvällen och haft helt roligt utan att göra någo klokt.



Min gula sverige gubbe

Fredagen

Igår firade vi Susu. Vi va och äta med Suski,siitari,annmarie,mia,lotta,inka,verkku och jag till en indisk restaurang, visste inte ens att indisk mat var så "hot", just sånt som min mat skall vara.

Efter maten satte vi oss i Obans park och drack lite. Där träffade vi på världens mest random dude som hade slutat dricka för 5 år sen eftersom han som full spenderade så mycket pengar på höhrm, horor.

Intressant dude som jag sa... Efter det stack vi ännu till Danskus lilla etta och därifrån med alla Rufis gäster till Kunkkun där vi hade ett till fyllo gräl med Fille. Jag sa att det var sista gången vi dricker tillsammans.

Söt som han är så trodde han att jag hade stuckit iväg hem från klubben och hade sprungit till buss stationen och tagit en buss. Jag visste ingenting om saken förrän jag ringde till suski som sa att han e påväg mot oss.

I kampen träffade jag mera intressanta människor, en amerikan som blev harrassad av en rysk gubbe som tydligen trodde att amerikanen hatade honom så dom bråkade där. Jag och en kanadensare spekulerade över problemet dom hade tills min buss kom. Hahah det var det roligaste under kvällen.

Snart kommer fille till oss & tala.

Skadeglädje

Jag skadade säkert 15 ettor idag med min killer väska.

MUHAHAHHAHAH

(ja e snäll påriktit)

När tröttheten kryper


Bild: Jag Modell: Amanda

"Känns som att vara i fängelset"

Jag är så trött så trött så trött.

Det har bara varit 2 dagar skola och jag kunde sluta nu! Var idag i the national library och sökte i 1 h på böcker till min Extended Essay tills jag äntligen hittade till den rätta byggnaden och den skulle ju sen såklart stängas så ja hann ta med mig två böcker som jag egentligen inte ens skulle ha.

Jag är en idiot som inte märkt den "kulturella" avdelningen där alla böcker jag skulle ha behövt för 1/2 år sen! Varför märkte jag den nu först?? Nu har jag en vecka på att ändra på min EE så att jag får flere sources.

Imorgon fredag, gudskelov! Och tack gud för att House kommer kl 21.00 idag

hel looks



Finska hel looks har mera ass än stockholm streetstyle ;) Denna 3 åriga pojke är med i galleriet.

Världens löjligaste historia

Nu ska jag berätta världens löjligaste historia.

Vi va idag i intersport för att söka handbolls skor åt Fille. (Ingen köper skor utan mig) Nå jag började gå bland sko hyllorna och hittade ett par så otroliga converse skor (inte dom vanliga, hittade dem tyvärr inte någonstans på internet, bevisar just hur speciella de är) att jag pakotta file och pröva dem (efter att jag såklart prövat dem och kommit fram till att de inte passar mig) sen hoppade jag som en liten kanin  "DOM E LJUVLIGA, DOM E HELT LJUVLIGA!" jag talade på om hur ljuvliga dom var i 5minuter och fille bara skrattade, då vi måste gå ut från butiken släppte jag ett par tårar för att vi måste lämna skorna där. Han hade ju inga pengar att köpa 110 € skor så där bara. Nå han lovade iaf tala med sin mamma om att köpa dem. han tyckte de var "helt okej".

Okej, vad är jag???? en alien???? ingen gråter när de måste lämna ett par ljuvliga skor i butiken, OCH NÄR DE INTE ENS ÄR ÅT DIG SJÄLV. Bevisar just hurdant beroende jag har åt skor. Allvarligt. jag blir rädd nu, måste sluta det här och fa till någon skoterapeut. Stackarns fille måst nu först börja tänka att "vem i fittan har ja blivit tillsammans med???" :DDD

Step up



Fo till Janna med Verkku idag och tittade på Step Up 2 The Streets.
Den var ju jätte bra, skall börja dansa igen på hösten streeeeeet daaanceeee! ;) tyvärr så tycker jag step up 1 var mycket bättre, men så är det ju ofta :)

Här ser ni min absoluta inspiration till att fortsätta dansa! en verklig talang!




Move your feet

Älskar denhär låten, den var typ min favorit sång då när den kom ut. :)
Man blir på ett otroligt bra humör ;)



Shoes or bags?

Hela mitt liv har jag ägnat till att köpa skor eftersom jag aldrig ALDRIG blivit riktigt nöjd med de jag har. Nu har jag ca 40 par skor och det kommer som en shock till mig då jag tänker att jag faktiskt är nöjd för tillfället.
Jag har börjat sakna väskor nu istället.



Jag skulle nog välja väskorna (miumiu, chloe, marcjacobs) mot skorna som är från www.gojane.com, www.stevemadden.com och www.netaporter.com

Jaaaag vill haa nya väskor :(

Bilskola

Idag börjar jag i bilskola, äntligen!
Ingen chans att jag får kortet till den 30 oktober men man kan ju hoppas... det ända jag vill att jag i snar framtid kan köra mig och fille hem från fester så att vi inte behöver vänta till 3 på dagen att hans krabbis har farit bort :D

Imorgon börjar skolan, egentligen är det ju helt skönt, desto snabbare den börjar, desto snabbare är den slut och sen är all skola slut! jaa att studera på högskola/university är ju änligt mig en helt annan sak. Och så vill vi ju alla se dom små snuskiga 92orna som kommer att vara ett nöje att titta på. Kan just tänka mig hur alla -88 tittade på oss -90 då vi började i gymnasiet. Ironiskt nog. Känner mig 10487546 gånger mindre än vad jag tyckte 3orna på gymnasiet då var.

Så egentligen känner vi alla oss alltid små för att det alltid finns de äldre?

Coctail Bar

En annan underbar låt av Joonas Hahmo är Coctail Bar. Okej jag har blivit besatt av honom.


Dj

Jag hade otroligt roligt igår och leka Dj hos Valter, jag älskar att dansa, men det var nästan roligare att se människor dansa. I love being a Dj! I want to be a fucking Dj!



Världens greatest song av the greatest Dj ever.
Joonas Hahmo
- Dj:ar den 31.8 i Helsingfors i happening Sounds of sunday.
Synd att det är K20 och söndag :( Tänkte ändå försöka få nån med mig...

Progressive/electronic/house = AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH (me love)

Den sista festen

Gårdagen var ju rolig, spelade finsk iskelmä (sori Inka, we love it!! ;D) med Krisu klockan 4 på natten och sjöng med helt fullt, susu joina också. Suurlähettiläät is the shit!

Idag mår jag sämre än jag någonsin gjort. Mina ögon är blodröda (sprängda) och mitt huvud känns tungt som ett berg, dessutom har jag något som vill komma opp från magen....

Jag hatar vara bakfull!!

iövermorgon skall vi tillbaka till skolan. Tack gud att jag just fått klart alla skolarbeten som jag måsta ha gjort på sommaren, I'm so fucking proud of myself.

NickyNickyNickyNickyNickyNicky


Jag vill ha hennes hår och hårfärg, varför växer inte mitt mera? O.o


MORE BABIES

Glada nyheter! FAMILY EXPANSION! 

Jag har snart en till bror/syster. Kom lite som en shock, vi har 18 års åldersskillnad me den beebin. Ja kommer att va den "fittans gamla mummu systern" när han/hon är 14. JUHUUUU! :D 

Joo alltså babyn kommer från pappas sida, så egentligen är hon/han ju halv bror/syster till mig.

Jävlit jobbit det där med syster/bror, vill veta ren viken dera det är :)


09.08.08

Igår var det en populär dag att gifta sig, 08.08.08, okej joo, de sko nog ha vari koolt att gifta sig den 06.06.06 (666=djävulens nummer :D) men what's so special att gifta sig på de samma siffrorna?

Igår va vi o äta på Colorado me Fille, sen fo vi spontant på Batman, den va otroligt bra! vi satt där sen och tittade på sluttexterna eftersom jag ville se om dom har skrivit något till minne av Heath Ledger. Och det kom, blev lite sorgsen fast sen sa ja ti Fille att han e ju lika mycket värd som en död man i Afrika med AIDS så blev jag lite gladare... alla dör ju.

Köpte ett svart guldigt bälte, fast ja e pank.

Snart ska vi pysa till oss där vi skulle ha fest för Maija-Mummo som fyller 80 år! Stackarn hamnade på sjukhuset igår så vi firar nu me alla gäster ööööh, inget. Stackarn missar sin egen fest :(

Klockan halv 5 blir det bil mot Karis där Valters fest tar plats.

Summer streetstyle

Tittade på Elle.com sidor, och hittade ljuvliga stilar från en fleemarket (?) tror jag att det var,



Lite sommar måst det ännu vara kvar :(


Sista sommardagarna

Fille ligger i sin säng och sover medan jag ( som somnade igår myyyyycket före honom (partajande är tungt)) sitter här och bloggar :)

Ska väl till stan och fynda något på den sista rean och imorgon firar vi min styvfars mammas 80 års dag, På kvällen skall vi till Valters landestuga i Karis.

DET REGNAR, sommaren är nog över... :(



Bar-rundan

Igår hände mycket jo visst.

10:00 - Stiger upp och går 2.5km
12.00 - Äta med pappa på Chinese restaurant, han berättar stora nyheter!
13.30 - Träffar Annmarie i stan för att shoppa lite
18.00 - Träffar Ida som kommer till oss för att dricka lite vin och för att sen fara till baren
22.30 - Emmy hämtar oss med bil och vi far till Dinin.
1.15 - Jag, emmy, ida, annmarie och andru far till Kaivon istället och lämnar pojkarna i Dinin.
4.00 - Går hem från Kaivon till Ida, mat paus vid McDonald's såklart först
5.30 - Leker med Idas hamster Hugo som var världens sötaste lilla djur
6.00 - Ser stick(pinn?)gubbar i grönt och gult hoppa över staket då jag stänger ögonen = skrattar för mig själv

Joo det var nog en urrolig utekväll! Idag har det dock inte varit så nice, sovit i drygt 4 timmar och mår illa.

Dagens

Nu skall jag rusa iväg och äta med min pappa, sen skall jag strula omkring på stan med Annmarie :)



Mina Roxy skor ser nog mycket finare ut i verkligheten. :D ja ser otroligt hypnotiserad ut här.. kanske för att jag just sprang 2.5 km ;)

Sitter och tittar

Jag sitter och bara tittar på min datorskärm, jag har ingen inspiration att göra något! men jag kan inte bara flytta mig från datorstolen. USH

The vintage society

I love this girl! her style, ta en titt!
( www.thevintagesociety.com)


Today's clothes, I was the tallest in town

Jag har sprungit runt i Helsingfors, fixat mina glasögon eftersom de var så böjda. Nu får jag inte bort dom istället ;D
Åt lite Papagallos yogurt glass och sedan tillbaka hem. Alla stirrade på mig eftersom jag var så jäkla lång med mina 12cm wedges.




Ett hälsosamt liv, tack

Sprang just 2.5km. Hatar att jogga men känslan efter att man klarat det är orsaken till att jag orkar. Jag dushade länge och smörjade Nivea över hela kroppen, lade mig i soffan och kände bara hur mina muskler kommer att vara så sjuka imoron att jag inte kommer att kunna gå. Och jo jag tänjde i 20 minuter. Life is unfair.

Jag skall försöka börja leva lite hälsosammare, min mage har suffer hela sommaren pga min ohälsosamma livstil, äter lite nu och då, vakar till 3 på natten, vaknar 2 på dagen, dricker alkohol och motionerar int alls. Hurrraaaaaa!!! Bingbingbing poäng till mig för mitt underbara liv.

Nää men alltså nu en förändring!

Min favvo låt atm! :)


Magazines

Köpte lite smått att läsa :)


Drömmen om USA

Jag längtar så otroligt mycket bort till USA, jag älskar ju såklart Finland men just nu vill jag ha en stor förändring.

Vi har flyttat från Helsingfors till Esbo (= jag som 10 åring måste lämna alla mina kära och börja allting på nytt, ny skola, nya vänner och hur bra gick inte det? jag är överlycklig för att vi flyttade) sen skiljde mina föräldrar sig och hur hemskt det än låter så var det också bra, jag har nya styvsyskon och kusiner och en ny halvsyster.
Så varje förändring i mitt liv har lätt till det bättre. Jag kräver förändringar i mitt liv, jag kan inte vara på samma ställe hur länge som helst.

Här blir alla bedömda av deras utseende, man skall vara smal och klä sig på det rätta sättet, dessutom känner alla alla. Jag vill bort från denhär lilla ankdammen och resa bort till ett land där jag inte känner någon och får lära känna mig själv bättre och också nya människor.

Jag skulle lämna hit kvar alla jag älskar men detta gör väl en till en starkare person.

Kanske jag sen någon dag kommer tillbaka hit till Finland och bo men alla gånger jag har varit i USA och rest känns det bara som mitt ställe. Solsken och trevliga människor, alla talar med en i butiker.

Jag har ännu 10 månader att tänka på mitt liv efter gymnasiet. En sak är säker, hit blir jag inte. Annors skulle jag inte vara Sofia.


I like orange

Jag har i princip levt i min oranga tunika från gina tricot, har haft den på nu säkert i en vecka, sovit i den, träffat kompisar i den och joo.. den e kanske lite smutsig.







Och mina glasögon som är totalt sönder :(

Glad

Jag är jätte glad för tillfället, sjunger med i alla sånger på högsta volym och dansar nå rave dans.
Vanlig lördag dag så att säga.
Idag skall jag BAILA!!

Först skall jag till Verkkus och härja så att huset inte existerar mera och sen till baren! Jiiiiiiii


Sommarbilder

Jag vill updatera lite sommarbilder från Deans landepartaj. Synd att snart börjar hösten :(



Jag till vänster med Annmarie och Yasu :)

Caught in red nails

Idag har jag sprungit 2.5km, är jäääätte proud over myself eftersom det ända jag gjort under sommaren är ätit. Okej o simmat och sånt. Men ett stort framsteg är det ju (;

Idag har jag även lackat alla mina naglar röda. Mina händer och fötter är för tillfället också av den färgen eftersom jag är världens sämsta på att lacka mina naglar. Min vänstra hand darrar så satan.




Så där borde det ha sett ut O.o

Fulaste på Runwayn

HIHIHIHIHIHHIHHIHIHIHIIIIIIIIIHIHIHIHIHIHIHIHIHIIIIIIIHIHIHIH DETTA VAR DET FULASTE NÅGONSIN



Hennes hår har jag skrattat åt nu i 10 minuter.

Jag har inget liv och är typ hög av mig själv, måste komma bort från mig.

Nattuggla

Jag kan varken svenska eller finska eller engelska mera, jag blandar alla språk i en mening och vet inte ens om vissa ord jag säger existerar. Man blir så här fucked up om man börjar på engelska linjen, inte har finska som ett ämne och blandar jämt svenskan med engelskan = svenglish.

Jag talar fsvenglish. finskasvenskaengelska ihop blandat. Ej saa blandata språåkenii som min mamma säger.

Jaaaag äääääär fuuuuucked uppppp. Och en nattuggla. (ugla? uggla?) faaaaan
Måste sova nu, imorgon skall jag partaja. :)


Lider av sömnbrist syndromet.

31.7

Sista dagen av Juli var igår, nu började sista månaden av sommaren. Neeejjjj jag är inte en pessimist :D mhmhm

Var hos Cecci igår med Siitari,Kinkku,Susu och Julia och chilla snacka om snuskiga gejjor and shit.
Kom just hem från Verkku där vi tittade få "One missed call". Jaa, inget mera om den filmen...

Är totalt trött överallt, inne i mig och utanpå men jag drar mig ändå till Cecci snart :P





Uhh ahh mina boooooooots! Jag tror på ödet då det gäller dem 8)

RSS 2.0