Versace

Jag är kanske lite efter i spring collections men Versace's spring 08 är riktigt inspirerande.


Versace Spring - 08 - www.style.com

Idag skall vi till Filles lande ställe och äta med hans farmor och kusiner. + imoron har vi 14 månaders anniversary :)


Se mig via mina ögon




Selfportraits by me.

När det är 24/7

Vi har sett varandra varendaste en dag på sommarlovet med Fille (1.6 -> idag). Jag kan bara inte förstå att vi inte orkar med varandra för vi gör det, har inga gräl. Bara lite små saker som den ena kan bli arg på men inte annors något. Och nu är han och spelar fotboll med kompisarna medan jag sitter hemma OCH ÄR DEN VÄRSTA NÖRDEN EVER på en lördag kväll obs obs.

Okej, alla mina vänner är borta från stan. Buuhuuu.




Wade Robson



Min absolut favorit koreograf, har haft bland annat ett eget dans program på MTV, the wade robson project, och har hjälpt till med dansrutiner i So you think you can dance.

En absolut Power Baby ;)

Älskar hans reklam ^^ synd att skorna var så fula.


Fotbolls EM

Vem vill ni att skall vinna guld i fotbolls EM?

Spanien eller Tyskland?



Själv tycker jag att Spanien skall vinna :)


Fredagens utgång

Igår firade vi Kata i Aladdin nightclub, however så hände mycket före det. :)



Bild tagen före jag och Fille åkte iväg till Rax (slämmigare fastfood kedja finns inte) och äta med min familj + amerikanerna.



Klockan 18 kom alla möjliga vänner till Fille för att starta kvällen, jag öppnade bara håret och gömde pannluggen :D Btw så är min "kjol" egentligen denhär klänningen från H&M:





Emma kom tillbaka från Belgien, 1 year away is way too much! Ljuvligt att ha dig tillbaka!



Vi missade bussen så vi fick dela med 10 personer en otroligt stor taxi som var lik en limusin.

En otroligt rolig kväll ;D



Sun, friends and food


Bild: Jag
Modell: Amanda

Blev överlycklig då jag vaknade idag och så att det var sol. Det blev molnigt efter 5 min...


Verkku kom till oss och vi gick 2,5km ute med min hund Roope. Nu skall Fille komma till oss och äta, sen ska vi till Cecci och spela Crash Team Racing, om det nu blir av. Sommaren borde vara den lyckligaste tiden då man är ledig och solen skiner. Ändå har en massa människor massor av problem :( Dessutom så skall jag nu sluta äta en massa skräpmat och börja sporta. 4kg skall bort!



Miami, i'm so coming

Jag är redan på väg till Miami (i mina tankar).

Miami är överallt; Will Smith - Miami kommer på radion, o alla tv program är från miami (CSI Miami) och fyfan alla bilder jag ser liknar Miami

 (Elin Kling, just så där "Miami" aktig)

och nu bestämde jag mig att jag skall nog dit efter gymnasiet. Jag har ju hoppat av och an mellan att stanna i H:fors och att fara dit men nu skiter jag i allt annat än mig själv och far dit och göra det jag vill, advertising. Jag vill göra reklamer till D&G, Versace och allt annat från himmel till jord.

Goodbye!! ;DD Jag har blivit tokig... Nu när jag vet vad som väntar mej om 1 år så skall jag njuta av Finland som btw suger hårt då jag tänker på saken.

Garden Party

Idag blir det Garden Party hos oss. Nej jag ordnar inte den utan mina föräldrar, här är amerikanerna, mammas syster, mammas pappa&fru och alla grannar. Yippeeee. Fille blev sjuk igår så han kan inte komma och ha en enormt ljuvlig stund hos oss med alla vuxna ;)

Flickorna skall till KY klubben, vet inte om jag sen mera orkar ta mig till stan. Får se. :)

Nu back till Extended Essay; nice advert huh?


Labels or love

Fergie - Labels or love

Brings me back to Sex and the City.

Gladiator sandals

Jag hittade 2 underbara gladiator sandaler som jag vill beställa men bara en av dem, vilken färg tycker ni är bättre?




Snart kommer Baker's ;) Det finns ett cafe i Helsingfors som heter Bakers, borde kanske ta dem dit på besök. Vädret är uselt för tillfället, det blir solarium för Mrs Baker. ;D

I'm gonna Crash the team


(Bild av Larajade.com)

Idag var jag hos Cecci och spela Crash team racing, har inte spelat det på 1,5 år säkert och vi var totalt positiva och säkra på att Cecci kommer att vinna. (Eftersom hon spelade det igår med Valter i 5 timmar)

Men jag vann ju satan varendaste ett race :D (förutom några enstaka). Jag vet att Cecci blir sur när hon läser detta, hon var den sötaste förloraren nånsin, skulle skicka mig o dö etc o sa att ja e den hemskaste personen på jorden och något ditåt :D Hon slutade spelet då hon dödade mig i ett battle spel. Perfekt! Gud vad jag älskar det spelet.

Imorron kommer Bakers från Michigan, US till oss och hälsa på för 6 dagar - de är min mammas utbytes "föräldrar" då hon var i USA som utbyteselev i min ålder. Så jag frågade mamma vad hon har planerat för program för dem. De ville inte ha något program, vill bara sitta på vår gård och ta sol eftersom de är så bleka, men om det blir molnigt - då ska fru Baker till solarium sade mamma att de hade sagt! Jag började ju gapskratta. Har sätt dem 3 gånger och de är härliga, men att Tanya skulle gå på solarium då hon kommer till Finland på besök för typ andra gången i hennes liv? Jaaaa-a, amerikaner. O.o


Dagens

Igår var vi med Fille och äta och titta på The Happening av M. Night Shyamalan




Den var faktiskt helt bra, var mer lik the Signs än hans the village film.

Idag skall vi till Stella och fira hennes 18 års födis ;p


"Kukkelikuuuu, here I am" O.o stupid pose :D ser ut som jag ramlat ner från rymden

Tänkte ha på detsamma som igår; en vit lång sommarklänning, vädret är perfekt för den för tillfället.

Nu till dushen efter hårt solande med cecci på vår terass. Imorron är det Midsommar, inga inlägg på 2 dagar, ha det bra! :)

Kunde vara en reklam för Levis



Fotograf Amanda.

Janna beib is coming home

Janna kommer imorron!!




Så vi ska äta sushi hos en av hennes vänner, can't wait to see her. <3


Yesss

Jag har äntligen skickat in min mathsportfolio till min matta lärare, inte hamnade han vänta länge, bara 10 månader :D Har pynjat med den idag ca 4h och ush vad skit den blev men är ändå glad att jag har en sak mindre skola att göra på sommarn. Nu bara finjustera min historical investigation och hela Extended essayn ...

Muhahah.

Transvestit festen

På lördag var det transvestit festen hos Chappis i Tenala.



The Hosts, Mrs & Mr. Tuubi hade största boobsena den kvällen :D


Tuubi och Valter (som såg ut som Keira Knightley, skrämmande) dansade loss ;)

"Flickorna" poserar, Lasse, Tuubi, Min heta Fille som såg ut som sin mamma och Eetu vars boobs inte syns på bilden.


Här har vi några "pojkar", Chappis, Yasu och Cecci rauh. Fille i hörnet ;D

Fredagen med Hannah&Julia.

Hannah min käre vän som flyttade till Sverige förra året och lämnade oss här i Finland utan henne kom på besök till Finland på v-slutet. Vi träffades med Julia och Hannah på fredag i H:fors och fo till Iguana och äta. Hennes hår har vuxit massor, annars är hon densamma ljuvliga Hannah. :) Efter Iguana fo vi till Virgin oil för ett glas vin. Sen åkte vi ännu till Gripsu som hade fest.




Hannah till höger.


Julia till vänster.



Min Gina Tricot klänning och Smokey i bakgrunden. Min mamma blev förälskad i henne. Stackars Roope har fått en rival.


Roope, en coton de tulear.

Sommarens sköna dagar



Helloooo, kom just hem från Verkku där vi tittade på 28 weeks later med Dansku och Verkku. Mår mycket bättre nu, livet smakar. Tisdagen var som sagt ett helvete som Fille hjälpte mig ur. Är urlycklig att det finns killar som han. Stod på deras terass och hade nån sorts panik attack, skrämmande.

Igår var vi på 3 olika barer med fille, ben, inka, benccu och henkka. Synd ba att min apple mojito hade brännässlor i sig och smakade bajs. ;) Annars var stället Shakers jätte bra, ytterst goda drinkar. Ben tänkte söndra filles bil med hans psycho aktiga dans stil på bakbänken av bilen då vi körde honom hem halv 3. Har aldrig skrattat så mycket :D

Imorgon kommer Hannah från Sverige hit på besök över v-slutet! Vi ska och äta, sen kanske till Fille om han bjuder människor till sig :) Saknar henne så.

Playlist



Music I ♥ right now :

♥ Estelle ft Kanye West - American Boy
♥ Lil Wayne - Lollipop
♥ Tina Turner - Simply the best (nej inget skämt, lyssnar på den nu faktiskt ;))
♥ Guns N Roses - Cats in the cradle
♥ Damian&Stephen Marley - Could you be loved remix

Yippiiii jouuu

The rock side of life






Dessa bilder skulle jag vilja ha hängande i mitt rum, älskar den old-school punkrock känslan i dessa. :)
Modellen är Ama min vän och fotografen+editering jag.

Vi skrattade åt de gröna byxorna som jag stoppade henne ha på sig under photoshooten, alla människor bara stirrade. Jag är glad att de ens fick någon användning ;) (Fick de av min morfars fru)


My vintage boots and SATC

Gick på stan med Annika på tisdag. Hon släpade mig flera kilometer gåendes (jag hade bara shorts och t-shirt på mig) till en vintage butik Penny Lane.

Nu tackar jag henne att hon gjorde det eftersom jag hittade världens coolaste boots eller vad man nu sen kan kalla dem ;)
25euro och märket är Dockers, ägdes av en dansk flicka förut. Ser grymma ut med shorts, men eftersom det regnar och är jätte uselt väder annors också måste de användas med jeans för tillfället.







Brrrrrr it's warm in here. Vad tycker ni? :P (förutom att de ser löjligt stora ut på bilderna vilket de inte är O.o)

Aijoo shit, detdär hade jag igår på SATC filmen. Gud vad sorlig den var typ hela tiden, dessutom var jag redan färdigt lite nedstämd så jag hade ytterst obehaglit där jag satt. Måste se den en annan gång då jag mår bättre. Fille fick trösta mig då jag kommer till honom sorgsen som fan 1 på natten. :/ Annors var filmen hur rolig som helst!

My boots vs Rumis boots



Mina 70's boots till vänster som jag köpte för 5-6 år sedan, då jag var på 6an. De var mina vinterskor och efter det har jag inte så mycket som tittat på dem. Sedan hittade jag Rumi som använder ett par bruna boots. Jag blev kär och grävde upp mina egna. :)



Rumi med sina boots, måste tyvärr säga att mina nog inte är lika fina men jag ska se vad jag kan göra med dem ;) Heta är de iaf nu på sommaren vilket är ytterst synd. :/

Rumi: www.fashiontoast.com


Sk0j

Mhihi jag har inget liv för tillfället, jag bytte Filles ringsignal på dagen och ringde honom så han skulle höra den och skrattade sedan hela telefon samtalet. (Det Vill Säga att jag hostade blandat med ett kråk skratt eftersom min hosta inte har försvunnit ännu heller) Oj oj vad roligt det var.

Nu ska jag och läsa flick skräp romanen Alla var där.



Den är nog inte skräp utan helt ok.

...



Jag vill och behöver egentligen bara en sak mera för sommaren och det är ett par converse aktiga kängor. Ett par vita och ljusröda vore perfekt. Dessa kommer från asos.com och kostar ca 20 euro.

Måste titta om jag skulle hitta från butikerna något som ser bra ut och inte kostar för mycket. :)

Finland's topmodel final

Idag kommer Finland's next top model finalen, det blir antingen Ani eller Darina. Jag måste säga att jag själv tycker Darina är bättre men Ani kommer att vinna på grund av hennes längd och skandinaviska utseende.



Ani, kan varken dansa eller gå och svär så satan.



Darina, vacker men ger inga nya överraskningar.

Jaa-a, vem har domarna riktigt valt vidare...



De kallar sig för modeller?

Det finns människor med bloggar som kallar sig för modeller. Det konstiga med detta är att de betalar åt olika amatör fotografer (med detta menar jag de fotografer som har fotografering mera som en hobby och vars inkomst kommer annanstans ifrån, jag är en av dem) för en photoshoot.

Tyckte bara att principen att kalla sig för en modell då man betalat för processen är ganska komiskt. :)
Jag är ingen modell men en amatör fotograf, de modeller jag använder är antingen jag eller mina vänner och jag tar inte betalt. Mina bilder:





Bilderna är klickbara!


Mera bilder på:

http://www.flickr.com/photos/sofieamanda
http://www.ephotozine.com/u53767



My shoes are like new

Jag har lyckats fiksa mina skor som gick sönder vid bandet. Det otroliga är att jag aldrig fiksar något som går sönder och det andra otroliga är att hur jag fiksade dem, med en säkerhetsnål och tejp! Ingen fiksar skor på det viset! (Förutom jag tydligen...) Vi får se hur länge de håller, sen för jag dem till skomakaren ;)





Mycket publicitet till mina kära wedges, I know I know. Nu o äta sparris ;)
(From one thing to another->)

Road Trip avklarad


(Ytterligare en bild av min pannlugg, nu börjar jag vana mig vid den och tycker den är helt okej :))

Hejj! ;) Nu är vi tillbaka från vår road-trip. Vi åkte på torsdag kväll till Filles lande till Hirsala, på fredag morgon hämtade vi Valter från Kyrkslätt och åkte till Hangö för att träffa cecci, susu, yasu, andru, jojje, oscee, lasse etc :) Vi grillade och festade lite lugnare, träffade hangö bor som smittade deras dialekt till oss och på lördag morgon spelade vi mölkky och beach volley i 20 m/s vind typ = omöjligt. Vi åkte sedan med Fille till mitt lande i Ekenäs, och nu är jag hemma.


Mera bilder från Hangö, klickbara :)

Har ganska busy vecka nästa vecka dessutom är jag överlycklig eftersom jag inte känner mej så sjuk mera.

Måndag; Träffa Annika, sola till Hietsun?
Tisdag; Kaffe med Sidde, på kvällen o titta på SATC the movie med Emmy, Verkku, Dansku och Annmarie.
Onsdag; Särkänniemeen the amusement park ! ;)
Torsdag; Hangö igen eller bara hem?
Fredag; Inga planer
Lördag; Transvestit fest hos Chappis (nej jag håller inte på med sånt påriktigt O.o)

Tänkte något i stil med att vara Don Giovanni med mörka ögonbryn och slickat hår, hahaha jag kan inte vänta på hur våra pojkar kommer att se ut.



"Alla var där" utom jag

Köpte en bok på tisdag, Alla var där av Lauren Weisberger.
Kom på hur bra namnet passar till mina tankar för tillfället. En del av mina vänner stack iväg till ett sommarställe för att träffa den andra delen av våra vänner och meddelade inte ens åt mig att de är på väg dit, fick reda på det då JAG ringer och frågar va de ska göra idag "jooo vi far ti sommarstället och träffar alla människor fö två dagar, har inte E talat med dig, aa okej men vi fa dit fö två dagar hade skoj hej!"

öh... nej, fan vad ledsen jag blev. halloo jag skulle ha kunnat komma me, (om jag nu inte hade råkat vara sjuk men de visste de ju inte). Ytterst fina vänner jag har, så nu far vi dit imorron med fille&valter istället.

Alla var där, men inte jag.

Deppigt va? Jag är sjuk och har rätt att hata mina dumma vänner som inte vet om att de gjort fel. (Sofia 5år)

Pussokraaaam ja ska ti filles lande idag. =)

Blondii eller Brunee

Jag brukar göra varje sommar något annorlunda till mitt hår (annors är det densamma, blont-medellångt-sidbena) okej och "varje-sommar", alltså sen förra sommaren då jag färgade håret brunt. ;)

Nu har jag klippt pannlugg dessutom funderar jag på om jag skulle färga håret brunt igen... Fick ideen då jag tittade på brunette-tiden förra sommaren. Problemet är att med mörkt hår måste jag sminka mera för att inte se alltför blek ut :/ dilemma.

image129image130

Stora bruna jag vs lilla blonda jag :) jag kan inte bestämma mej vilken hår färg är bättre :/


Sex and selling

Uhm, söker adverts för min Extended Essay, the title is something like "Sex and Selling, Gender roles in the US"
OCH jag hittade denna,

image128

Screming sex&selling, yes definitely going to be in my essay! Modellen är Carmen Kass :| shocking news.
Respect for Gucci going down. Less pubic hair on show please.

Fringe warning

Klippte pannlugg idag hos amas mamma. Är jätte ovan med den men jag kan alltid fortsätta med att sätta håret bakåt som jag vanligtvis brukar om den börjar störa för mycket.
Tog en bild men eftersom jag är så otroligt sjuk så ser jag helt tokig ut ;D


image126image127
Sick and tired before the cut                       After with a big nose

Snart o titta på Gossip Girl :)


Veckoslutet

Nu kommer bilder, hurraa. Dessutom så är jag otroligt sjuk, har aldrig varit det på sommaren, jag har ändå sprungit hos frissan, äti med pappa och brodern kinesisk mat, farit till fille, åkit till tapiola, sovit och läst. Mår jag bra nu då? Nej fy fan. Är inte klok med att sköta min flunssa. Min näsa är som en uppblåst ballong, så mycket har jag snutit mig. :/

image123
Fredag: Min skolavslutnings klänning, 4,90 Gina Tricot ;)


image124
Lördag: Pompe&Fille med Mr Ingman som Pompe skulle ta hem...


image125
Söndag: Fille grillade jag stekte. Naminam


Jätte roligt v-slut hade jag :)


Computer and weekend news

Vår familje dator har gett upp, den går ej på och kovalevyn e paskana. Hoppas den går och fiksas, min värld skulle gå under om alla mina bilder + skol esseen (som måste skickas in efter sommaren) skulle försvinna :O

Lite mera news från fredag-måndag.
Fredag firade vi skolavslutningen hos Julia, en av de mest roliga och lyckade kvällarna på länge. Åt underbar matvid hennes strand och sedan kom mer människor så vi flyttade oss till deras hus. Kom hem vid halv 3 tiden med Lotta och Vici.
lördag for vi till Cafe Ursula och ta en öl/sider med Annmarie,emmy,fille,lotta och inka. Sedan fo vi till Kungliga klubben som var totalt packad med studenter. Jag och fille stack därifrån efter 1,5h och träffade hans kusin Calle. Vi vandrade runt i stan i en cirkel i ett löjligt försök att få en taxi och tittade på Calles otroliga försök på att ragga flickor. Hade otroligt roligt men klockan 5 gav vi upp och ringde emmy som snällt kastade oss med bilen hem så att vi slutligen var hemma halv 6. Vi som lämnade kungliga klubben ca 2/ halv 3 ;)

Igår chillade vi med Fille på deras lande i Hirsala och lagade god mat/tittade på leffa etc. Skönt med icke festande dag :)
Imorgon skall jag och klippa pannlugg till amas mamma ;) Om ni inte ser mej på en stund ser jag ut som en 5 åring, så ha det bra, vi far och besöka vänner till hangö på fredagen med fille och valter.

Updatar bidler asap!

RSS 2.0